T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ŞEREFLİKOÇHİSAR - Şehit Orhan Durukan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Bugün dünyada yaşanan bilgi patlaması, bilgiyi ve bilgi üretimini ön plana çıkartmıştır. Bilginin katlanarak artması, sürekli yenilenmesi, bilgisayar ve iletişim teknolojisindeki hızlı gelişmeler dünyada globalleşmeyi sağlarken, her alanda bu gelişmeye uygun düzenlemeler ve yapılanmalar zorunlu olmuştur.

 05-12-2017

 Özellikle son 20 yıllık süre zarfında bilgisayar her alanda kullanılmaya başlanmış ve tüm bilim alanlarının hızla gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Eğitimden tıbba, astronomiden uzay bilimlerine, maliyeden bankacılığa kadar pek çok alanda yaygınlaşarak vazgeçilmez unsur olmuştur. İşte günlük hayatta bu kadar yaygın bir sahada kullanılan bilgisayarın, hizmet üretebilmesi için, bizzat kendisine problemleri çözme yeteneği kazandırılması gerekir. Bu da programlama ile yani yazılım ile mümkündür. Bilişim Teknolojileri bölümünde öğrencilerimiz hayatın her alanında kullanılabilecek, işlevsel programları istenen dilde ( Pascal, C#.NET, Visualbasic.NET) yazar, hatalarını giderir, internet üzerinde çalışan uygulamalar geliştirir, birçok paket programı rahatlıkla kullanır hatta hiç görmediği bir paket programın kullanılmasını çok kısa bir sürede öğrenir. Günümüzde kullanılan işletim sistemlerini tanır, kurar ve çalıştırır

 Amacımız günlük hayatımızda ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında öğrencilerimizin yazılım ve donanıma hakim doğru kararlar verebilen bireyler olabilmelerini sağlamak ve bu sayede istihdam alanında tercih edilen bireyler olmalarını sağlamaktır

05-12-2017 




























DALLARIMIZ

 

*Okulumuz Bilişim Teknolojileri Eğitimi Alanı altında Web Programcılığı dalı bulunmaktadır. 


WEB PROGRAMCILIĞI DALI 

A. TANIMI

 05-12-2017

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişilerin yetiştirildiği daldır.

 

B. GÖREVLERİ

 ** İş organizasyonu yapmak.
** Analiz yapmak
** İhtiyaçları değerlendirmek.
** Algoritma yapmak.
** Web sitesinin görsel tasarımını yapmak. 
** Tasarlanan sitenin yerel yayınını yapmak.
* Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek.

 

**Bilişim Teknolojileri Eğitimi Alanında 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile 10. sınıfta 13, 11. sınıfta 15, 12. sınıfta 4 olmak üzere toplamda 32 öğrenci bulunmaktadır. Bölüm 2 adet Bilgisayar laboratuarı ile eğitime devam etmektedir.

 

 Web programcısı olmak isteyenlerin;
- Tasarım ve görsel yeterliliğine sahip,
- Sistemli düşünebilen,
- Matematikle ilgili konularda başarılı,
- Kendini yenileyebilen,
- Araştırmacı,
- Sabırlı ve dikkatli,
- Bir konunun çözümlenmesi için yapılması gereken işlemleri bilgisayar diline aktarabilen kimseler olmaları gerekir.

 

05-12-2017






























C. İŞ BULMA İMKÂNLARI 

 

Web programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e-ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler.

D. EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

 

Web programcısı;
Meslek eğitimi meslek liselerinin Bilgisayar Kullanımı alanı Web Programcılığı sertifika programında verilecektir. Bu alan mezunları; meslek yüksek okullarının Bilgi Yönetimi (Uzaktan Eğitim veya Açık Öğretim), Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (Örgün veya Uzaktan Eğitim), Bilişim Yönetim, e-Ticaret ve Masaüstü Yayıncılık ön lisans programlarına sınavsız geçiş yapabilirler. Ayrıca meslek liselerinden başarılı olarak mezun olan adaylar SAY-1 puan türünde Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik-Bilgisayar Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği bölümlerine ve EA-1 puan türünde Yönetim Bilişim Sistemleri 4 yıllık yüksek öğrenim programlarına ek puan avantajı girebilme şansına sahiptirler. Bunun yanında ön lisans programlarını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları taktirde, yukarıda bahsedilen 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapabilirler.

 

E. ÜNİVERSİTE

 

 

Bilgisayar Bölümü mezunlar Bilgisayar Öğretmenliği bölümüne ek puan alarak geçiş yapabilirler. Ayrıca sınavsız Meslek Yüksek Okullarına geçiş yapabilirler. Bunun yani sıra ÖSYM´nin belirlediği diğer tüm sayısal bölümlerde üniversite okuma sansına sahiptirler.


05-12-201705-12-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.05.2013 - Güncelleme: 05.12.2017 10:43 - Görüntülenme: 2126
  Beğen | 1  kişi beğendi