T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ŞEREFLİKOÇHİSAR - Şehit Orhan Durukan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzla İlgili Genel Bilgiler

NEDEN OKULUMUZU TERCİH ETMELİSİNİZ?

Köklü Bir Eğitim Yuvası

Okulumuz 1961 yılında eğitim-öğretime başlamış olup 62 yıllık mazisi olan bir okuldur. Her yönüyle sistemin düzenli işlediği bir eğitim yuvasıdır.

 

Öğretmen Kadrosu

Okulumuzun dinamik, kaliteli ve oturmuş öğretmen kadrosu, okulumuzun en güçlü yanlarından biridir. Öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için yapılması gereken her türlü çalışma öğretmenlerimiz tarafından özverili bir şekilde yerine getirilmektedir.

 

Teknolojik Donanım Bakımından İyi Bir Seviyede.

Ders araç gereçleri, tüm sınıflarımızda akıllı tahtalar, fotokopi makineleri ve optik okuyucu cihazı başta olmak üzere bütün teknolojik donanım öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur.

Huzurlu ve Güvenli

Şehrin gürültüsünden uzak huzurlu bir eğitim yuvası olan okulumuzda gerek idarenin, gerekse nöbetçi öğretmenlerin titiz çalışmaları sonucu yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmektedir. Ayrıca kazandırılan güvenlik kamera sistemi ile okulumuz daha güvenli hale getirilmiştir. Öğretmenlerin kendi aralarındaki ve öğretmen - öğrenci arasındaki sevgiye saygıya dayalı ilişkileri okulumuzu güvenli ve huzurlu bir eğitim yuvası haline getirmektedir.

Okula Ulaşım

İlçe dışından gelip okulumuza yerleşen öğrencilerimizden bugüne kadar hiçbir ulaşım sorunu yaşamamıştır.

 

Fatih Projesi

Okulumuz Fatih Projesinin uygulandığı bir okuldur. Sınıf ve Laboratuvarlarımız akıllı tahtalarla donatılmıştır.

 

OKULUZDA PROGRAM TÜRLERİ

 

Anadolu Teknik Programı, Anadolu Meslek Programı ve Mesleki Eğitim Merkezleri

Mesleki Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programlarına merkezi sistem sınav sonucuna göre öğrenci alınır. Okulumuzda Anadolu Meslek Programı mevcuttur.

Anadolu Meslek Programında 9.sınıfta meslekî alan eğitimi, 10,11 ve 12. sınıfta meslek alanına bağlı olarak dal eğitimi verilir.

  • 9. Sınıf Meslek Alanı Eğitimi
  • 10. Sınıf   Dal Eğitimi
  • 11. Sınıf   Dal Eğitimi
  • 12. Sınıf   Dal Eğitimi

 

OKULUMUZDA PROJELER

Okulumuzda yürütülen projeler;

Meslek lisesi öğrencileri ailelerle buluşuyor, Tübitak Projeleri yapılmaktadır.

 

OKULUMUZDA EĞİTİM ÖĞRETİM ŞEKLİ

Okulumuzda normal eğitim öğretim şekli uygulanmaktadır.

 

 

ÖĞRENCİ TÜRÜ

 

Okulumuzda öğrenci mevcudumuz kız öğrencilerden oluşmaktadır.

 

PANSİYON BİLGİLERİ

 

Okulumuza ait pansiyonumuz yoktur.

  

ALANLARA AİT DAL LİSTESİ VE DALLARIN ÖZELLİKLERİ

 

Bilişim Teknolojileri Alanında mevcut Ağ işletmenliği ve siber güvenlik ile Yazılım geliştirme dallarından şu anda öğrencilerimiz Yazılım geliştirme dalında eğitim görmektedirler.

Çocuk Gelişimi Eğitimi Alanında ise alan öğrencilerimiz mevcut Erken çocukluk ve özel eğitim dalında eğitim görmektedirler.

 

ÖĞRENCİLERİN STAJA GÖNDERİLDİĞİ KURUMLARIN BİLGİLERİ

 

Çocuk Gelişimi Eğitimi Alanı öğrencilerimiz ilçemizdeki resmi ve özel eğitim kurumlarındaki anaokulu-anasınıflarında, Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencilerimiz ise ilçemizdeki resmi ve özel eğitim kurumlarında, PTT, Bankalar, Meslek Odaları vb. yerlerde staj- beceri eğitimi yapmaktadırlar.

 YÜKSEKÖĞRETİME YERLEŞTİRME ORANLARI

 

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizden yıllara göre yükseköğretime yerleşme oranları

Eğitim Öğretim Yılı

Yerleşme Oranı

2016-2017

%36,3

2017-2018

%19

2018-2019

%16,6

2019-2020

%4

2020-2021

%16

2021-2022

%7


TANITIM, REHBERLİK VEYA YÖNLENDİRME İÇİN İLETİŞİM

 

Okulumuzla ilgili tanıtım, rehberlik veya yönlendirme için okul idaresi ve alan öğretmeleriyle iletişime geçebilir okul sitesi iletişim kısmından iletişim numaralarına ulaşabilirsiniz.

 

KAYIT KOŞULLARI VE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Liselere Adrese Dayalı Öğrenci Kaydı Nasıl Oluyor?

Ortaöğretime geçiş sistemine bağlı olarak yapılan yerleştirme ve kayıt işlemleri şu yollarla yapılabiliyor;

 

a)       Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların açık kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre,

b)      Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okulların açık kontenjanlarına, tercihe bağlı olarak, (Lise kayıt alanına göre tercih listeleri ve detayları, kayıt dönemlerinde E-Okul sisteminden yayınlanıyor.)

c)       Pansiyonlu okullarda belirlenen pansiyon kontenjanı kadar uzaktan yakına ilkesi gözetilerek tercihe göre,

d)      Merkezi sınav ile birlikte yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların açık kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre,

e)      Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile musiki, hafızlık, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine yetenek sınav puanı ve OBP kullanılarak puan üstünlüğüne göre yapılır.

 

İŞLETME EĞİTİMİ

 

İşletmelerde meslekî Eğitim ve Staj

Öğrencilerimiz meslekî eğitim uygulamalarını, işletmelerde meslekî eğitim ve stajla yapmaktadır. İşletmelerde meslekî eğitim; Anadolu meslek programı öğrencilerinin meslekî bilgi, görgü ve becerilerini artırmak amacıyla 12.sınıfta 3 gün işletmede öğrenim gördüğü bir uygulamadır. Staj ise Anadolu teknik program öğrencilerinin meslekî bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmelerini, iş hayatına uyumlarını, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmelerini ve okulda olmayan tesis, araç-gereci tanımalarını sağlamak amacıyla 40 iş günü işletmelerde uygulama eğitimi gördüğü meslekî eğitimdir. İşletmelerde meslekî eğitim gören ve staj yapan öğrencilerimiz; 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu'na göre işletmelerde meslek hastalıkları ve iş kazalarına karşı sigortalanırlar. Ayrıca işletmelerde meslekî eğitim ve staj gören öğrencilere işveren tarafından yaşlarına uygun olarak asgari ücretin %30'undan az olmamak kaydıyla ücret ödenir.

 

 

OKULUMUZDA OKUTULAN DERSLER VE SAATLERİNİ GÖSTEREN HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ

 

18-04-202218-04-2022

 


 

OKULUMUZDAN MEZUN OLUNCA NELERE SAHİP OLURSUNUZ?

Meslekî ve teknik eğitim okulundan mezun olan öğrenci eğitim gördüğü meslek alanıyla ilgili;

  • Diplomaya sahip olur.
  • İş yeri açma belgesine sahip olur.
  • EUROPASS Sertifika Eklerine sahip olur.
  • Teknisyenlik ünvanına sahip olur.

 

MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZE DİPLOMA İLE İŞ YERİ AÇMA BELGESİ

Bilim, sanayi ve teknolojinin sürekli geliştiği bir dünyada bireylerin hayal ettikleri meslekte çalışmaları için; yeniliğe açık, girişimci ve yaratıcı olmaları beklenmektedir. Bu yolda amaçlarına ulaşıp, mesleklerinde yetkin bireyler olabilmeleri için öğrencilerimize meslekî ve teknik eğitim okullarında tercih ettikleri alan ve dalda eğitim alma şansı sağlanmaktadır.

Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de iş yeri açma belgesine sahip olup teknisyenlik ünvanı kazanırlar. Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz; aldığı ve başardığı modülleri, dersleri ve kredileri gösteren belge ve yurt dışı iş başvurularında, eğitim sertifikalarını ve diplomalarını sunma ve açıklama konusunda yardımcı olan EUROPASS Sertifika Eklerine sahip olurlar.

 

  

 

DİĞER KONULAR

 

 

Bursluluk imkânları

Maddi imkânları yetersiz olan öğrencilerimiz isterlerse yatılılık imkânlarından ve bursluluk sınavına girerek sınav sonucuna göre burs imkânlarından faydalanabilirler.

Yükseköğretime Geçiş

Meslekî ve teknik eğitim okullarından mezun olan öğrencilerimiz isterlerse Yükseköğretime devam hakkına sahiptirler. Mezun oldukları alanla ilgili ön lisans (2 yıllık) ya da lisans(4 yıllık) programlarını tercih edebilirler. Üniversiteye geçiş sınav sonucuna göre alanında eğitim yapmak isteyen öğrencilerimize meslek yüksekokullarına geçişte ek puan verilir. Mezunlarımız Yükseköğretime geçerken hiçbir hak kaybına uğramazlar.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.04.2022 - Güncelleme: 15.08.2023 14:26 - Görüntülenme: 190
  Beğen | 0  kişi beğendi